Panna Cotta mono porce

Smetanový lahodný dezert panna cotta původem z italského kraje Piemont.

Suroviny
500g – smetana 33%
40g – Nordica gel (61124)
Jahodový toping (10306)

Technologický postup
Nejdříve si rozehřejeme smetanu v mikrovlnné troubě na cca 40°C. Poté ke smetaně přidáme Nordica gel a mícháme do té doby, dokud se obě ingredience nespojí. Hotovou směs si nalijeme do formiček a dáme ztuhnout do lednice. Dezert uchováváme při teplotě 4°C a zdobíme jahodovým topingem (10306) a lesním ovocem.

Vyzkoušejte také francouzský zákusek éclair, nebo ikonické makrónky.

Obtížnost
Jednoduché

Doba přípravy
15 minut

Co jste možná nevěděli
Tento dezert je jeden z nejjednodušších cukrářských receptů, který můžete vyzkoušet. Nejedná se vlastně o nic jiného než želírovanou smetanu.

 
Všechna práva vyhrazena © 2016 PreGel