Éclair s krémem a polevou
Perfektní sladění chutí v podobě francouzského zákusku éclair.
Suroviny
330g – Eclairs mix (81024)
410ml – voda 60°C
350g – Ca’d’oro mix (67248)
1000ml – mléko
500ml – smetana 33%
30g – Nordica gel (61124)
Evolution glazé (59532)
Technologický postup
K Eclair mixu přilijeme teplou vodu a 10 minut společně mícháme ve šlehači. Hotovou směs pak necháme ještě 10 minut odpočinout. Cukrářským sáčkem hmotu nastříkáme na pečící papír a pečeme při 180°C asi 10 minut.
Smícháme společně Ca’d’oro mix s mlékem a necháme v lednici alespoň 20 minut odpočinout.
Smetanu s Nordica gelem vyšleháme a smícháme s hotovým žloutkovým krémem, kterým naplníme hotové banánky. Poté necháme v lednici 1 hodinu ztuhnout.
Poté si v mikrovlnné troubě rozehřejeme Evolution glazé asi na 40°C a touto polevou lehce Eclairy potřeme.
Vyzkoušejte také smetanový recept na panna cotta, nebo ikonické makrónky.