Éclair s krémem a polevou

Perfektní sladění chutí v podobě francouzského zákusku éclair.

Suroviny
330g – Eclairs mix (81024)
410ml – voda 60°C
350g – Ca’d’oro mix (67248)
1000ml – mléko
500ml – smetana 33%
30g – Nordica gel (61124)
Evolution glazé (59532)

Technologický postup
K Eclair mixu přilijeme teplou vodu a 10 minut společně mícháme ve šlehači. Hotovou směs pak necháme ještě 10 minut odpočinout. Cukrářským sáčkem hmotu nastříkáme na pečící papír a pečeme při 180°C asi 10 minut.

Smícháme společně Ca’d’oro mix s mlékem a necháme v lednici alespoň 20 minut odpočinout.

Smetanu s Nordica gelem vyšleháme a smícháme s hotovým žloutkovým krémem, kterým naplníme hotové banánky. Poté necháme v lednici 1 hodinu ztuhnout.

Poté si v mikrovlnné troubě rozehřejeme Evolution glazé asi na 40°C a touto polevou lehce Eclairy potřeme.

Vyzkoušejte také smetanový recept na panna cotta, nebo ikonické makrónky.

Obtížnost
Pro pokročilé

Doba přípravy
~30minut

Co jste možná nevěděli
Pochoutka byla poprvé vytvořena královským cukrářem Marie-Antoine Careme „Král kuchařů a kuchař králů“ na přelomu 18. a 19. století ve Francii.

 
Všechna práva vyhrazena © 2016 PreGel