Makrónky plněné Vellutinou se smetanou
Kdo by neznal makrónky. Ikonický francouzský pokrm unikátní pro svou možnost být vytvořen snad v kterékoliv barvě.
Suroviny
250g – Macaron mix (33124)
50ml – voda 60°C
500g – Vellutina (33302, 33702, 33402, 33602, 35102)
200g – smetana 33%
Technologický postup
K macaron mixu přilijeme teplou vodu a 3 minuty společně mícháme ve šlehači. Hotovou směs nastříkáme na silikonovou podložku a necháme 1 hodinu odpočinout. Pečeme asi 20 minut při 130°C.
Na náplň makrónek budeme potřebovat smetanu, kterou si svaříme, postupně smícháme s Vellutinou a vložíme do lednice dokud krém nezhoustne. Náplní si posléze slepíme dvě „pusinky“ k sobě.
Vyzkoušejte také smetanový recept na panna cotta, nebo francouzský dezert éclair.